Lite tankar angående gårdagens inlägg…

Jag avslutade gårdagens inlägg Har jag bett om din åsikt eller ditt ”godkännande”? med orden ”Jag behöver inte någons godkännande, speciellt inte en mans:”

Igår hade jag en kort stund dåligt samvete över att jag skrev just de orden, men idag, då jag varken är trött eller bakis, tänker och känner jag annorlunda och jag står för vad jag skrev. Jag vill inte höra mäns åsikter angående mitt yttre. Jag är inte intresserad av att höra om de tycker att jag kan bära upp en kort frisyr, huruvida jag borde ha ljust eller mörkt hår. Sminka mig eller inte. Jag vill inte höra mäns åsikter eftersom det är just män som alltför ofta tar sig friheten att kommentera och tycka till om kvinnors utseende. Jag skriver detta ur mitt perspektiv som kvinna och innan du som MAN nu drar på dig offerkoftan och känner dig kränkt av mina ord vore det bra om du istället lade undan dina egna känslor. Detta handlar inte om DIG som person utan om dig som en del av alla män. ALLA MÄN som i alla män oberoende av socioekonomisk status eller etnisk tillhörighet. Alla män oavsett yrke, ålder eller utseende. Alla män som anser sig ha rätten att spy ut sitt tyckande utan att tänka på konsekvenserna. Alla män som genom sitt agerande upprätthåller det patriarkala samhälle vi lever i.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: