Har jag bett om din åsikt eller ditt ”godkännande”?

Igår på krogen kände sig en man tvungen att berätta för mig hur vågad jag är som har den frisyren jag har. Vidare berättade han hur han träffat på många kvinnor som inte alls kan bära upp en kortklippt frisyr, men jag såg minsann självsäker ut och osade sexighet. Jag ifrågasatte varför han ens tog upp min frisyr och fick då frågan om jag är en sådan där råfeminist. Om du undrar om jag är en sådan där feminist som vill ha en jämställd värld så är jag det svarade jag. Om du undrar om jag bryr mig om mäns åsikter om mitt korta hår så gör jag det inte. Genast började han prata om hur han inte menade något illa o s v.

Visst, han kanske inte menade något illa, men hela den här grejen stör mig. Jag har inget emot att få en komplimang för min frisyr, men sättet han tog upp det på och blickarna han gav mig gjorde mig oerhört obekväm. Jag ogillar skarpt att en för mig okänd man känner att han måste berätta för mig att jag osar sexighet i mitt korta hår. Kanske osar jag sexighet, parfym eller rentutav svett. Kanske osar jag ingenting. Jag träffar helt klart på människor som anser mig vara snygg, ful, sexig, osexig and so on, men jag förstår inte varför människor känner att de måste berätta det för mig. Jag är inte ett dugg intresserad av att veta vad en okänd person har för åsikter om mitt yttre. Jag behöver inte någons godkännande, speciellt inte en mans.

 

 

9 reaktioner till “Har jag bett om din åsikt eller ditt ”godkännande”?

Lägg till

 1. Både håller med och inte. Låter som att personen i fråga framförde sin ”komplimang” på helt fel sätt så i det fallet – nej,tack! Men en komplimang framförd på rätt sätt av man eller kvinna uppskattar jag. 😊

  Gilla

  1. Helt fel sätt, ja. Detta var mer att han gav mig sitt godkännande och något sådant varken behöver jag eller vill ha. Att få komplimanger på rätt sätt är en helt annan sak. En komplimang utan agenda d v s. 🙂

   Gilla

   1. Visst är det så.
    Då kan det vara härligt att tänka tillbaka på den där kravlösa komplimangen man fick av vän eller okänd för en komplimang behöver ju inte bara handla om det yttre tack och lov utan kan även handla till exempel om vilken fantastisk mamma JAG tycker att DU är. ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: