Herman full av bus

Halvsovande hörde jag Herman prata, men då jag inte hade lust att stiga upp ignorerade jag det en stund. Men så vaknar jag till lite och inser att det han säger är: ”Jag pappat blöja byssor”

Mycket riktigt, ungen står där i sängen med pyjamaströjan på och naken på underkroppen. Glatt visar han att han tappat blöjan och byxorna vid huvudändan. Täcket, kuddarna och alla gosedjur har han ”tappat” på golvet. Älskade unge så du hittar på.

Häromdagen byggde samma lilla busfrö sitt alfabetspussel. Då han var klar saknades bokstaven U. Jag frågade var den var och Herman svarade: ”Jag ätit upp den här munnen.” Ett kort ögonblick svepte oron över mig, men så insåg jag att det inte kunde vara så. Han hade lagt den under mattan.

Det vi ständigt hör Herman upprepa är hemma är ”hjälp” och ”jag bajlar”. Om det inte är tydligt så betyder ”bajlar” ramlar. Inte klockrent kanske, en skulle ju kunna tro att han menar dansar och att han ropar på hjälp för att rytmiken är ur balans, men nej…Denna unge ropar på hjälp hela tiden. Allt från när han verkligen behöver det till stunder då han är hos mig eller sin far och helt enkelt inte vill vara hos oss.

Förövrigt pratar han rätt mycket, långa meningar, vilket är underbart.

Älskade Herman full av bus, du är vår glädje- och kärleksspridare.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: