Blomflugor

Jag vet att det mest troligt inte är getingar som härjar runt vår terrass och loftgång utan blomflugor, men hur får jag min kropp att inte reagera som den vore i livsfara varje gång den ser en av dessa gula/svarta flygfän. Nerverna är på helspänn och jag andas knappt. Finns det någon bot? Terapi? Jag är ju inte enbart rädd för getingar och liknande utan för allt som flyger: fåglar, fjärilar o s v. Ett kryp flyger = livsfara för mina sinnen. Så sjukt jobbigt.

Jag önskar att jag vore lika cool och opåverkade som min älskade sambon är i situationer då diverse flygfän är i närheten. Ibland tror jag inte ens han observerar att de finns nära. De bekommer honom inte, så vill jag känna, att vi kan samexistera på något sätt. Det värsta är att jag överför rädslan till barnen, jag vill inte att de ska vara rädda.

Idag är jag hemma med Herman som är lite halvkass i magen. Spenderar tiden på bästa sätt med att titta på massor av videos av getingar och liknande på youtube. Försöker bota fobin, men just nu har jag känslan av att det kryper på min kropp och dessutom hör jag ljudet av hundratals getingar i mina öron(kanske tinnitus egentligen).

Vet egentligen inte hur detta kommer sluta, men jag hoppas på att vinna över rädslan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: