Fadderskap

Igår fick jag äran att bli fadder till Sixten, brorsans son, och nu ska jag lära honom allt jag kan om kyrkan, bibeln och sånt strunt. Det kommer bli många underhållande konversationer oss sinsemellan under hans uppväxt. Jag, som inte är troende alls, skall göra mitt bästa för att få honom att se på världen ur ett vetenskapligt perspektiv, ingen kreationism här. Jag känner redan nu hur jag kommer bli hans favoritfaster.

Sixten fick även höra mig sjunga för första gången under dopceremonin, jag tror inte han var särskilt imponerad. Troligtvis p g a att sången var på engelska, han förstod ju inte ett enda ord. Nå väl Sixten, du fattar texten tids nog. Nästa gång kan jag sjunga nåt barnviseaktigt om det faller dig bättre i smaken.

Att få bli fadder även till Sixten gjorde mig riktigt glad, är ju sedan tidigare även fadder till Syrran S son. Där har jag lyckats exemplariskt: frågade honom för några månader sedan om Gud och sådant, han visste inte vad jag snackade om. Perfekt! Det är inte ofta jag lyckas så fantastiskt utan att egentligen göra något.

Önskar livet ibland vore lite mer så.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: