Att påskpynta är överskattat

Mina barn ska få fira ännu en påsk utan påskpynt och äggmålning. Vi kommer kanske ge dem varsitt påskägg. Där drar jag gränsen. Påsken är för mig så överskattad och att förbereda mat och pynta, lika mycket som vi gör till jul, finns inte på kartan. Nej! Faktiskt är julen denna enda högtid jag gillar, resten kan jag vara utan.

Varför målar vi ägg egentligen och varför ska allt vara kycklinggult?

När jag blev förälder kände jag en stor press på att försöka hålla traditioner av alla dess slag vid liv. Gör si, gör så. Ta hänsyn till familjetraditioner. Ta hänsyn till allt och alla hela tiden. Nu struntar jag i sådant. Min familj är min familj och vi gör som vi vill. Påsk för oss innebär inte att vi måste måla ägg eller äta påskbord. Påsken innebär  att vi spenderar tid tillsammans och har det bra.

För min del kan de lika gärna stryka påsken ur almanackan och kalla lovet för vårlov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: