Sportlov, en klättrande Herman och egentid.

Att vara hemma med Herman denna sportlovsvecka innebär att den mesta tiden spenderas med att lyfta ned honom från stolar. Ger mig fan på att han, innan veckan är slut, även kan klättra upp på bordet. Imorgon ska vi till leklandet vilket är så bra för där finns massor av yta att göra av med energi på. Perfekt för Herman som alltid har så mycket spring i benen.

Sen är det ju detta med egentid på lovet. Den existerar tyvärr inte. Scrollade igenom nån text idag som handlade om just det. Varför skaffar vi barn om vi vill ha egentid. Att bilda familj, skaffa barn innebär inte att en per automatik måste ge upp allt sådant en kunnat göra innan barnen. Däremot krävs mer planering. Att jag vill ha egentid innebär inte heller att jag försummar mina barn. Däremot innebär det att jag blir en bättre förälder. Jag behöver göra saker utan mina barn med min sambo, vänner eller syskon för att få energin att räcka.

Jag skaffade barn för att jag ville ha en familj och nu vill jag lära mina barn massor med saker, se dem växa upp och förhoppningsvis bli kloka självständiga individer med sunda värderingar och JAG VILL HA EGENTID medan jag uppfostrar dem. Jag älskar egentid. Detta betyder inte att de är på fritids och förskola i onödan. Verkligen inte. Mina barn är där när de måste, i annat fall är de hemma med mig eller pappan.

Att leka med barnen är jag inte överdrivet förtjust i. Ofta finns det så mycket annat jag kan göra med dem som är roligare för både mig och barnen. Visst händer det att jag leker med Herman ibland på golvet, men oftast leker han själv. Julian vill aldrig leka med mig. Han anser mig vara en tråkig person. Däremot spelar jag gärna spel med dem, ser filmer och läser för dem. Sådana saker gillar jag mycket. Ibland är dagen som bäst då vi alla är hemma men på varsitt håll, med varsin skärm. Sådana dagar gillar vi alla.

Egentid fast tillsammans.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: