Vad ska jag bli när jag blir stor?

För en evighet sen, då jag var omkring 18-19, såg jag framemot att bli vuxen på riktigt(25-30) för då skulle ha klart för mig vilket yrke jag borde studera till. Idag är jag 37 och än är jag inte helt klar över vad jag vill bli. Jag avundas de människor som tidigt vet vad de vill syssla med. Jag har spenderat så många år med att vilja bli så mycket och nu står jag här idag utan att ha blivit nåt. Något akademiskt det vill säga.

Igår anmälde jag mig till en ingenjörskväll på högskolan. Under den kvällen kommer jag få mer information om de olika ingenjörsprogrammen och dessutom en rundtur på högskolan. Jag ser framemot detta. Helt säker på att det är just ingenjör jag vill bli är jag inte, men det lockar. Det verkar vara en bra utbildning att ha när jag tänker på framtiden och arbetsmarknaden. Dessutom skulle det bli en utmaning för mig som inte är dålig på matematik, men inte heller något geni. Att klara en sådan utbildning skulle vara så jävla skönt.

De utbildningarna jag funderar på just nu är:

Förr ville jag helst läsa till något yrke där jag skulle få arbeta mycket med människor, som t ex socionom och sjuksköterska. Många år inom vården har dock fått mig in på ett annat spår. Ett spår där jag inte behöver ha kontakt med kundens anhöriga.

Nu, tillbaka till matematiklektionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: