Vikten av vikten

Vikten har så länge jag kan minnas varit en fiende till mig. Från barndomen, tonåren vidare in i mitt unga vuxenliv. Jag minns prat om olika dieter från barndomen, om vikt och fördelen med att vara smal. När jag var liten var jag inte rädd för sjukdomar eller olyckor.

Jag var rädd för att bli tjock.

Hur jävla idiotiskt är inte det?

Att väga sig har för mig alltid varit förknippat med ångest. Och det gör mig arg och ledsen. Varför är det så viktigt hur mycket folk väger? Om jag nu väger 50, 80 eller 100 och trivs är inte allt bra då? Varför tar folk sig friheten att uttrycka sina åsikter? Jag bryr mig inte om ifall andra anser att jag gått upp eller ner i vikt eller huruvida det är bra eller dåligt.

INTE INTRESSANT!

Då jag var gravid med Herman hade jag ångest innan varje barnmorskebesök p g a vägning. Försökte ta upp det med henne, men hon förstod inte alls. Hennes förslag var att jag skulle väga mig hemma istället. Som att det skulle göra någon skillnad.

JAG VILL JU INTE VÄGA MIG ÖVERHUVUDTAGET!

Vikten ger mig ångest, de där siffrorna gör mig illamående och jag vill inte veta hur mycket jag väger. Jag mår bra nu, det är allt som betyder nåt.

 

 

3 reaktioner till “Vikten av vikten

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: