Känslor

Jag är en person som känner och tänker lite för mycket. Jag analyserar folks beteende, kroppsspråk och tonläge. Många gånger gör jag saker större än de är, ser konflikter där ingen konflikt finns. Det är snårigt och frustrerande att vara så här. Det är jobbigt för småsaker blir stora helt i onödan. Och bråk uppstår där jag egentligen skulle kunna låta saken bero. Att jag dessutom har svårt att sätta ord på känslorna, speciellt då jag är upprörd, gör inte saken lättare.

images-1

Jag försöker att inte överanalysera de i min närhet, men det är så jäkla svårt när en är mitt i en känslostorm. Att jag vet om hur jag fungerar gör livet lite lättare och nuförtiden tar jag inte bort folk från Facebook lika ofta eller gör slut med Christofer. Han för den delen är van, så skulle jag en dag vilja göra slut skulle han inte tro mig i alla fall.

För några år sedan orkade jag inte med att känna så här mycket så jag ”stängde av” vilket resulterade att jag blev mer känslokall. Det var inte bra alls. Jag förlorade kontakten med mina egna känslor och visste knappt ut eller in. Som tur var vaknade jag upp en dag och tillät mig själv känna igen. Det var det bästa som kunde hänt mig. Allt blev mycket bättre efter det.

Idag tar jag mina känslor för vad de är, en del av mitt sätt att vara och det är inte längre jobbigt att vara ledsen emellanåt. Att gråta kan vara en enorm jäkla befrielse. Särskilt att fulgråta.

Det är härligt och rensar kroppen på allt.

Känslor och snor.

 

3 reaktioner till “Känslor

Lägg till

    1. Precis 😘 Det är ju inte heller så lätt att visa känslor. Jag uppfattas ofta som arg och tjurig då jag egentligen är ledsen. Kanske är det för att jag biter ihop. Att gråta är bra då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: