Konversation med en tonåring.

Att vi har en tonåringen hemma känns mer verkligt nu när han plötsligt slutat sjuan. När blev han så stor liksom. I augusti ska han tydligen fylla 14 och jag vet helt ärligt inte om jag är redo för det. Redo för att vara tonårsmamma på riktigt. Det är ju så mycket han bör veta, bör lära sig.

Konverserar med honom om allt möjligt, som jag alltid gjort. Vi pratar om alkohol och jag tydliggör att det inte finns nåt ”du får inte komma hem full” utan ”du får ALLTID komma hem”. Alltid. Även om du under kvällen tagit sjukt dåliga beslut och Christofer och jag blir tokarga så kom hem. Kom alltid hem.

Vi pratar om jargongen killar sinsemellan. Hur de pratar om tjejer. Om respekt. Sexualitet. Jämlikhet, allas lika värde och samtycke. Vi har ett väldigt bra samtal och jag hoppas att han tar med sig allt vi pratar om in i tonårsvärlden och vidare in i vuxenvärlden när den dagen kommer.

 

Jag kan bara hoppas att jag som förälder ger honom en bra grund att stå på med förnuftiga värderingar.

 

2 reaktioner till “Konversation med en tonåring.

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: