Karlar på taket

Igår satt jag i godan ro och skrev lite vid datorn då jag plötsligt fick se nåt i ögonvrån. Tog för givet att det var håret som spelade mig ett litet spratt, men icke. På taket utanför köksfönstret står en karl med en stege och en säck. Raskt klättrade han upp på nästa tak. Insåg efter en stund att han röjde löv från rännorna.

Vilket givetvis är bra men…

  1. Borde inte förvaltaren förvarna om de skall göra saker just utanför köksfönstret? Jag ska ju inte behöva tänka på att det plötsligt kan stå nån utanför. Jag vill kunna gå naken närsomhelst hemma. Känner mig ruggigt obekväm nu.
  2. Då vi kan låsa loftgången så undrar jag även om de ens får använda huvudnyckel och gå in där utan att be om lov/säga till först?

Måste nu gå till botten med detta genom att läsa kontraktet igen och se vad som står där samt ringa förvaltaren och prata med honom.

Detta är inte heller första gången det dyker upp karlar utanför köksfönstret. Snarare tredje. Nu är jag less.

Så här kan vi inte ha det!

wp-1449738454283.jpg

Och inte tog han ner stegen heller!

Edit: En stund efter att jag publicerat detta inlägg var karlarna tillbaka på taket. Denna gång tog jag mod till mig, öppnade ytterdörren och sa som jag kände. Påtalade att detta faktiskt är vårt hem och att jag inte känner mig bekväm då det plötsligt kan stå karlar utanför fönstret.

De bad så mycket om ursäkt och sa att de inte tänkt på det, men att de givetvis förstod. Hädanefter ska de ringa på innan de kliver ut på taket utanför köksfönstret.

Nu känns det bättre!

En reaktion till “Karlar på taket

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: