Röriga tankar om vad jag gillar och ogillar juletid…

 • All kärlek och glädje älskar jag. Stämningen är så mysig juletiden.
 • Julbelysning är något jag verkligen gillar. Ljus ljus ljus överallt. Levande ljus. Adventsljusstakar, stjärnor och granar. Mysfaktorn är på hög nivå. Och inte tänker vi på att vi har så få taklampor. Vi borde alltid ha så här mycket mysbelysning hemma.
 • Att träffa familjen gillar jag. Detta år ska vi fira jul här hemma i vår lägenhet och det känns riktigt bra. Och många kommer det bli. 2 av mina systrar. 1 bror. Våra föräldrar. Christofers 2 syskon. Och sedan massor av syskonbarn. 7 st blir det nog.  Och våra 3 så klart. Härligt. Skulle vi någonsin få för oss att fira jul tillsammans, alla syskon, respektive och syskonbarn, så skulle vi få hyra en herrgård med dussinet rum nånstans. Nästa år kanske?
 • Julbordet både gillar och ogillar jag. Jag tycker om att se det uppdukade julbordet med all mat, men jag äter inte så mycket av det. Min favorit är sillen och ofta kommer jag inte längre än dit. Julskinka är, enligt mig överskattat. Visst tycker jag om att äta en skinksmörgås med senap till jul, men mycket mer än så blir det inte. Sedan har en ju oftast för mycket mat. Så onödigt.
 • Knäck. Jag älskar knäck.
 • Lika väl som jag gillar att vi ska fira jul här, lika mycket ogillar jag det. Jag mår dåligt och blir lätt stressad när det är mycket folk runtomkring mig. Speciellt folk som springer hit och dit och inte lyssnar. Det blir så rörigt i mitt huvud. Bäst är faktiskt om alla har varsitt ansvarsområde. Detta att Christofer ska göra ett exceldokument och dela med alla, så att vi ser vem som tar med vad till julbordet, är sjukt bra för mitt ordningssinne. Duka borden bör jag göra dagen innan. Jag gillar det och vill inte stressa med det.
 • Jag gillar att äta pepparkakor och jag ogillar skarpt att baka dem.
 • Julklappar. Jag gillar både att ge och att få. Jag gillar att slå in dem och lägga dem under granen. Jag gillar barnens och Christofers glädje när de öppnar dem. Jag ogillar att köpa julklappar tidigt för jag har så svårt att hålla tyst. Jag vill verkligen verkligen berätta vad de ska få direkt. Som nu. Har redan beställt en julklapp och får inte berätta. Så drygt. Tålamod är inte min grej.
 • Jag gillar att dagen börjar med rena uppklädda barn och slutar med skrynkliga fläckiga skjortor, slipsar över stolskanten och små smutsiga munnar.
 • Julmust. Så äckligt. Jag kommer aldrig förstå att folk dricker det frivilligt. Ogilla!
 • Brukar ogilla julshopping. För stressigt och så mycket köpgalna människor, men förra årets julshopping med C var perfekt. Klappar, mat och öl. Repris detta år om någon vill vara barnvakt helgen före jul?
 • Jultomten både gillar och ogillar jag. Ibland är han städad. Ibland tar han sig en whisky för mycket. Ibland tar han mig på stjärten. Det är olika från år till år..
 • Julmusik gillar jag. Eller faktiskt så gillar jag ju bara en enda låt. Den bästa:
 • Jag gillar snö på julafton. Det måste snöa.

En reaktion till “Röriga tankar om vad jag gillar och ogillar juletid…

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: