Givande konversation och fotboll

Jag fullkomligt älskar de givande konversationerna jag har med Elian. Han intresserar sig verkligen för det som sker i världen och frågar och frågar. Ibland har jag inga vettiga svar. Många gånger för att det inte finns några och många gånger för att jag helt enkelt inte vet. Då svaren tryter skickar jag honom vidare till Christofer, mitt levande lexikon.

Igår kollade vi på fotboll och pratade politik, flyktingsituationen, SD och läget i världen. Han frågade om Nato och om det svenska försvaret.  Vi pratade om Valbo och det faktum att de ska använda sporthallen som tillfälligt flyktingboende för ca 80 personer. Elian såg inte ett enda problem med att idrotta ute. Huvudsaken är ju att de som kommer hit har någonstans att bo. Han är väldigt klok min son.

Det märks tydligt att han oroar sig för rasismen och hatet som växer i detta land och jag önskar så att jag kunde säga till honom att allt kommer bli bra, att framtiden ser ljus ut.

Men hur kan jag det, som allt utvecklas nu och om människor inte vaknar upp och inser att hat föder hat kommer allt gå käpprätt åt skogen.

Denna konversation gjorde matchen roligare och jag såg faktiskt nästan hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: