Tankar om alla dessa babyprodukter

Nu när vi börjat köpa det som behövs till bebisen inser jag hur mycket skit det finns. Det finns alltså schampo, duschkräm, lotions, oljor, bubbelbad, puder o s v för en bebis. Jag förstår inte varför en bebis skulle behöva tvätta håret med schampo, kroppen med duschkräm eller för den delen ens använda någon slags hudlotion. Varför tillföra huden massor av olika konstgjorda preparat? Och jag förstår inte varför folk köper skiten, vilket de bevisligen gör då utbudet är så stort.

Minns när jag fick Elian och hur släkten i Chile gav oss massor av olika produkter i present. Bl a en slags cologne för bebisar. Den där colognen hade jag i badrumsskåpet i flera år innan den åkte i soporna. Gillade aldrig idén med att tillföra en annan doft till min bebis. Varför göra det när bebisar doftar så gott ändå?

Det var alltså denna allergivänliga cologne Elian fick när han var bebis. Efter många år i badrumsskåpet doftade den fortfarande lika starkt, vilket får mig att undra över hur allergivänlig den egentligen var.

Nej, i min värld räcker det gott och väl med barnolja. Det är det allra bästa. Lite olja i vattnet gör susen och en bra salva att smörja in röda stjärtar med. Mer behövs inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: