Tankar kring förlossningen…

När jag fick Julian så satte allt igång efter att jag hela dagen tvättat och städat. Hemmet var skinande rent och allt var klart för hans ankomst. När jag var klar och lagade mat så satte första värken in. Omkring 17 när vi som bäst skulle äta tomatsoppa & tortellini. Minns att jag ändå inte trodde det var värkar, ”en kan alltid få mer ont” resonerade jag. Duschade, tog värktabletter övertygad om att det bara var kraftiga förvärkar.

Klockan var väl kring 18:30 när Christofer till slut hade övertalat mig att vi skulle åka in till förlossningen. De var dock en motvillig Anna som åkte in övertygad om att bli hemskickad med en klapp på huvudet och orden ”lilla gumman kom tillbaka när du kommit längre”.

Nu blev det ju inte så. Vi kom dit. Jag var öppen 9 cm och ungen var ute på knappa timmen.

Allt som allt tog det inte ens 3 timmar från första värken tills att Julian var ute i världen.

Så här i efterhand inser jag att det var tur att vi åkte in. Tur att jag till slut faktiskt lyssnade på Christofer.

Denna gång ska jag försöka att inte vara så tjurskallig. Åker gärna in lite tidigare till förlossningen så jag faktiskt hinner med att förstå vad som sker.

Visst, en må vara gravid i nio månader och ha tid på sig att förbereda sig på olika scenarion, men när förlossningen går snabbt är det svårt att riktigt greppa läget.

Det jag hoppas på nu är att:

  • allt går bra
  • jag är lika älskvärd mot Christofer denna gång
  • bebis vill komma ut snart
  • Christofer inte skäms när jag, även denna gång, jämför lustgasen med att röka på
  • vi enats om namn innan bebis är ute

Jag är så redo för att ta emot denna bebis nu.

Eller ja, så fort klädseln till babyskyddet torkat och jag satt tillbaka det.

Då är jag redo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: