Flytt, städ och kontrollbehov

Jag har ju inte tänkt hjälpa till att flyttstäda. Helt enkelt för att jag har för ont och inte orkar. Dessutom anser jag att en ska slippa sådant som höggravid. Istället packar jag och packar och packar. Däremellan sorterar jag och hittar sådant som ska slängas.

Men, att jag inte kommer flyttstäda innebär givetvis inte att jag inte kommer städa. Idag städar jag ugn och spis som bäst. Imorgon blir det badrum, toalett och avlopp för jag vill ju inte att det ska vara skitigt när de städar ur denna lägenhet.

Och skitigt är det. Jag har knappt gjort något de senaste 6 månaderna och Christofer har gjorde det mest nödvändiga. Så här blir det när jag under alla år envisats med att sköta allt själv och inte låtit C hjälpa till. Jag lider av ett enormt kontrollbehov och har alltid ansett att det alltid blir bäst om saker görs på mitt sätt när jag vill. Nu orkar jag inte med det längre. Jag måste släppa på kontrollen och låta familjen bli delaktig.

Med ny lägenhet och nya tider blir det städschema och rättvis arbetsfördelning.

Jag tänker inte längre vara den i hemmet som ensam har koll på vad som bör göras.

Förändringens tid är här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: