Det här med att ha ett jäkligt bra luktsinne…

Jag är extremt känslig för lukter av alla dess slag. Inget undgår min näsa, tyvärr.

Känner direkt hemma om det luktar instängt, om soporna stått aningens för länge, om avloppet behöver rensas eller om någon kär familjemedlem behöver duscha omgående. Att jag klarar av att jobba med det jag gör är enbart för att jag lärt mig att ”stänga av”. Klarar av att ta reda på nästan vad som helst, lägga om illaluktande sår och ta reda på diverse kroppsvätskor. Men det är på jobbet. Luktar det illa hemma blir jag irriterad och kan inte slappna av förrän jag hittat källan till problemet.

Detta är något som alltid är jobbigt. Nu under graviditeten är det nästan olidligt. Hur kan det lukta så otroligt mycket ÖVERALLT?!? Åkte buss till sjukhuset häromdagen, människor luktar verkligen inte gott. Antingen luktar de för mycket av parfym eller oduschat. Och vi ska inte tala om folks andedräkter, pratar helst med människor på säkert avstånd. Att åka buss står inte högst upp på min lista nu. Har blivit lite bortskämd då Christofer oftast haft sin mammas bil och skjutsat mig till sjukhuset då jag behövt dit. Snart nog har vi dock en egen bil vilket gör allt lite lättare.

Mitt i allt detta detta jobbiga är jag lite glad över att vara sjukskriven. Med mitt illamående skulle jag garanterat inte klara av lukterna på jobbet nu. Hoppas innerligt att det ger med sig så livet blir drägligt fram tills att mini är redo för livet utanför.

Nu ska jag försöka fixa lite frukost utan att känna lukten från kylskåpet. Alltid en utmaning.

 

2 reaktioner till “Det här med att ha ett jäkligt bra luktsinne…

Lägg till

  1. usch det är samma med mig.det är en ren förbannelse att alltid känna alla lukter över allt…………det man måste lära sig är att koppla ifrån hjärnan från alla lukter .jag lider verkligen utav detta……..folk luktar illa jag känner minsta lilla lukt och just detta med andedräkter upplever jag som extra besvärande …….jag vet inte vad man ska göra..detta är verkligen ett problem för mig

    Gilla

    1. Förstår dig, det är verkligen otroligt jobbigt. Jag har lärt mig att ”stänga av”, mycket p g a mitt yrke(vårdbiträde). Men visst är det jobbigt, en del dagar värre än andra. Hoppas att du hittar ett sätt att hantera det! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: