Att acceptera sig själv är inte så lätt

De senaste åren har jag tänkt mycket på min sexualitet. Vem är jag? Hur definierar jag mig? Många gånger har det varit en svår sak att tänka på och många gånger har jag levt i någon slags förnekelse. Känslor som strömmat genom mig har jag ignorerat och jag har levt med skygglappar för ögonen. Men i det lång loppet fungerar inte det. Inte om jag vill må bra. Inte om jag vill att mitt förhållande ska må bra. Då måste jag vara helt ärlig mot mig själv. Och det är jag nu.

Nu, idag är jag lugnare. Jag vet vem jag är och vad jag känner. Jag vet att jag inte måste hålla mig på ”en sida”. Jag är bisexuell och det är inget som ändras för att jag har en manlig partner. Jag är fortfarande bisexuell. Lika mycket som att jag kommer vara det om jag en dag har ett förhållande med en kvinna.

Genom att jag till slut har accepterat mig som jag är, känner jag mig lyckligare och lugnare.

 

2 reaktioner till “Att acceptera sig själv är inte så lätt

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: