Inredningshetsen!

Under så många år har jag haft ångest över min oförmåga att hänga med i den så kallade inredningshetsen. Jag har aldrig riktigt greppat detta med att ständigt ändra hemma eller, för den delen, detta med att ha så mycket vita möbler. Vitt vitt vitt. Var ska en leva någonstans? Hur fixar alla dessa barnfamiljer det? Får barnen ens leka någonstans? Varför är det så viktigt för en att ha ett fint hem snarare än praktiskt? Varför är det så vanligt att en ursäktar sig om en får folk på besök och det är stökigt hemma. Varför städar en i panik, slänger in saker här och där så de inte syns bara för att någon ska hälsa på. Skäms vi för att visa att vi bor och lever i vårt hem? Varför är det så viktigt att visa utåt hur fint vi har hemma? Vi lägger upp stylade bilder på ljusstakar på sociala medier för att få bekräftelse. Varför är det så viktigt för oss att få bekräftat att vårt hem är fint, snyggt och välordnat. Varför ska andra behöva säga till mig att mitt hem duger?

Det vet jag bäst själv om det gör.

Jag är en ganska så ordningsam person, men denna press att ha ett välordnat stylat hem för jämnan avskyr jag. Därför skiter jag i det nu. Jag ser till att hemmet är rent och relativt stökfritt, men där slutar det. Jag tycker om att inreda med saker, men jag skiter fullständigt i om andra tycker att allt passar ihop. Jag blandar träslag och färger som jag vill och det viktigaste i slutändan är att hemmet känns välkomnande och hemtrevligt. Inte stilrent och kallt. Så nu säger jag upp mig från denna inredningshets och jag ska göra mitt allra bästa för att inte städa i panik om någon plötsligt vill komma på besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: