Stockholmshelgen!

I lördags kl 06:52 tog jag bussen mot rådhuset och vidare mot SGSbussen som 07:30 skulle ta mig till öarnas stad, Stockholm. Där en lördag tillsammans med systrarna Petra och Sara samt svägerskan Silvia väntade. Efter en resa som kantades av småprat med en väldigt andlig kvinna möttes jag av Silvia. Efter lite missförstånd lyckades vi till slut hitta till Klarabergsviadukten där Petra var snäll nog och hämtade oss.

Efter dryga timmen hemma hos familjen Wendén-Carlsson på pingstvägen tog vi tunnelbanan ner till centralen och sedan spårvagn vidare mot Hasselbacken där vi intog brunch och bubbel. Mycket mat fanns det. Gott var det. Speciellt dessertbordet. Och pannkakorna förstås.

Efter en timmes ätande och drickande tog vi en promenad till Vasamuséet. Jag hade aldrig varit där förr så det var en upplevelse. Häftigt att det låg så många år under vatten, 300,  och förvånansvärt dumt att de inte bärgade det tidigare. Först 1961 fick de tummen ur och tog upp det. Konstigt konstigt!

Suddig bild. Dock något iaf.

David

Efter mycket tittande och läsande på museet promenerade vi vidare mot NK och champagnebaren där bubbelfesten fortsatte. Gott & lyxigt!

Eftermiddagen fortsatte med lite shopping och sedan hem till Petra där vi käkade sushi och drack mer bubbel. Och rött vin.

Kvällen avslutades med en drink på Landet. Och sedan nattamat i form av rostat bröd. Perfekt avslut på en perfekt dag. Klättrade i säng lite efter 03:00 tidig morgon.

Söndag:

Vaknade pigg och utvilade strax före tio. Underbart att kunna ligga så länge. Efter en god frukost i trevligt sällskap packade jag mina saker och begav mig mot Årstaberg för att möta Anna-Karin och Vida och sedan vidare mot Linda, Thomas och lille Casper. Underverket som kom till världen för några veckor sedan. En liten liten söt goskille!

Casper♥

Vida & Anna-Karin♥

18:30 tog jag bussen hemåt mot Gävle, och familjen.

Lyxigt att ha en hel helg utan barn. Precis vad jag behövde för att ladda batterierna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: