Matdags!

Vår lillfis har blivit stor, matstor. Idag var det dags för första smakbiten(om det nu kallas smakbit i mosad form) Majs- och potatispuré stod på menyn.

Förväntan var stor här hemma, vi dukade bordet, laddade kamerorna och inväntade farmor som skulle vara med. En stor dag i våra liv med andra ord..ja i våra liv, men inte speciellt stor i Julians. Han var så lagom intresserad av det vi prompt skulle stoppa in i munnen hans.

003

En något skeptisk Julian.

002

001

Handen smakar säkert mycket bättre…

008

Barn kladdar..

Någon gång under årens lopp hade jag lyckats förtränga att barn kladdar. Att de lämnar sina små avtryck överallt, att de är små matmonster och trycker ut födan över hela ansiktet.. Någon traumatisk upplevelse måste fått mig att glömma.

Hur tidigt kan man lära dem bordsskick? Att äta med bestick? Vid 5 månader? Jo för en månads kladd kanske jag står ut med…=)

4 reaktioner till “Matdags!

Lägg till

 1. Hahahaha gooood luck säger jag bara. Du inser att det tar säker minst 10 månader innan de lär sig äta med sked utan att kladda? Frida tappar sällan nått på golvet, men då äter hon med händerna också. Vilket iofs är ok om det handlar om makaroner och köttbullar, en helt annan sak när det gäller blodpudding 😉

  Have fun hun 😀

  1. Kände på mig att det var nåt sånt, men man kan ju alltid hoppas att de lär sig fort. Nå väl, vi ska väl vara glada för att de är friska nog och kan äta själv, kladd kanske är sunt på någon nivå. Dock knappast på min 😉

   Puss puss!

 2. Ja du Anna, snart är det slut med ett fläckfritt hem. Vänta bara tills han börjar krypa och gå och innan du hunnit fram med trasan är det kladdiga fingeravtryck ÖVERALLT!!! Eller när han kommer på att det är roligare att kasta iväg gröten än att stoppa den i munnen. Tro mig, jag vet….

  Kram:-)

  1. Jag gav upp idén om ett fläckfritt hem dagen då jag träffade Christofer;)
   Och med lille droolian nu så blir det inte lättare precis…haha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: